Management and Supervision - Buildings

NEW INSTALLATIONS OF THE IST IN TAGUS PARK

INFORMATION

CLIENT:
Instituto Superior Técnico

SERVICES:
Coordination of Contracts
General Quality Management
Planning Control
Cost Control

BEGINING:
1998

CONCLUSION:
2002

LOCATION:
Oeiras, Lisbon, Portugal

DESCRIPTION

Building intended for the purposes of university education occupying a total area of 21.000m2 (including parking), of which 9.000m2 comprises classrooms, laboratories and lecture theatres. A semi-circular plan was developed with an extension of 60m, with a central void covered by a skylight consisting of pre-cast pre-stressed reinforced concrete beams with a span of 25m.
The structure of the building is in reinforced concrete with circular pillars and post-tensioned floors with spans of 8m.